Akut

medicinering

Tar man inte sina piller som ordinerat kan det bli risk för akut vård. Själv har jag tre piller som ska tas varje dag. För att jag inte ska missa skaffade jag denna doseringsdosa för 21 dagar i stöten.

Tisdagstema – Akut.


Ps. Jag saknade Mimo och hennes Bildligt talat. Ingen tog över vad jag vet …?
Nu har jag startat “Bilden Talar” söndagar 20:00.
Häng på när/om du har lust!
Du väljer din bild som har ngt intressant att berätta.


About B i r g i t t a

Sometimes I like what I see – then I shoot! – Sometimes I don't like what I see – then I shoot too!

Posted on May 14, 2013, in Black & White, challenge, macro, Photography, Photomania, svartvit and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 14 Comments.

 1. Vad praktiskt med 21 dagar i taget! Själv har jag typ miljoner piller att ta per dag och har precis skaffat mig en sån där fast bara för en vecka i taget! Det var ett jobbigt beslut då det påminner väldigt mycket om min pappa och hans sjukdom som jag nu ärvt! Men den hjälper och jag ser fördelarna och det får jag ta fasta på! :O)

  Ha en skön dag i solen när den stiger upp för att stanna för dagen!

 2. Även jag har en doseringsdosa. En stor som är tänkt för en vecka i taget uppdelat på morgon, middag, kväll och natt. Men eftersom jag bara behöver ta mina tabletter en gång om dagen kan jag fylla den för 4 veckor i taget. Urläcker redigering! Bilden talar låter intressant. Hänger gärna på!

 3. Läcker presentation av ett vardagligt hjälpmedel!

 4. Fin redigering på ett sådant tråkigt inslag i vardagen!
  Kul att du tagit över bildligt talat! Ska försöka hänga på.

 5. Läcker redigering på en praktiskt liten manick! Bra med ordning o reda så det inte blir akut…

 6. Jag har funderat på att skaffa en sån, jag har också några piller som ska intas varje dag!

 7. Rekommenderar den varmt 🙂

 8. Så praktiskt. Det är ju näst intill omöjligt att komma ihåg om man tagit allt eller inte.

 9. Doseringsdosor kan vara livsviktiga. Maken tar tabletter varje dag efter sin levertransplantation och de ska tas livet ut. Provade med en sån där dosa men tyckte bara den var krånglig. Nu har vi rutin på tablettintaget. I början var det värre. Då var det så många tabletter per dag att det är tveksamt om de ens fått plats i dosan 😉
  Spännande med en ny fotoutmaning. Var med ett par gånger i Bildligt talat innan innan Mimo tyvärr slutade. Enda bekymret jag har när det gäller bloggen och fotoutmaningar är TID !! Har som tur är mitt arbete hemma och bestämmer mina tider själv 🙂 Varvar jobb och blogg men det blir ibland liiiite stressigt. Vill ju vara med överallt OCH hinna kommentera. Det funkar inte alltid. Men “Bilden Talar” hänger jag gärna med på 🙂 Nu blev det en väldigt lång kommentar 😉

 10. ..fast nu förbisåg jag ju helt att kommentera ditt foto !! Hade du inte skrivit vad det är så hade jag aldrig kunnat gissa. Tycker det ser ut som ett litet konstverk i sepia 😉 Skickligt redigerat och riktigt snyggt !

 11. En slik er god å ha! Margit-

 12. Inte illa att lyckas skapa en tilltalande bild av en vardagllig liten dosa. Är övertygad om att den är till stor hjälp när man är tvungen att vara diciplinerad med tablettintaget. Ska minnas den för framtida behov – tack för tipset!

 13. Glömde säga att det är riktigt kul att du tar upp tråden från Bildligt talat. Du är verkligen en stjärna på fotoutmaningar! Måste bli mycket för dig att hålla i men jag är tacksam , gillar temat och idén och ska försöka hinna hänga på.

 14. Slike bokser er nesten uvurdelige.
  I alle fall sparer det en for noen bekymringer.
  Ha en fin kveld. 🙂

  http://www.starbear.no/mormor/2013/05/14/akut-sier-tirsdagstema/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: